Hva Du Trenger å Vite Om Gjeldskonsolidering

Å få et håndtak på gjelden din er svært viktig for suksessen til din økonomiske fremtid. Bare fordi du er i gjeld, betyr det ikke at du må begjære konkurs og miste alt. Gjeldskonsolidering kan hjelpe deg med å få et mer stabilt økonomisk fotfeste på fremtiden din. Men hvordan du går om å konsolidere gjelden din er viktig. Følgende artikkel vil hjelpe deg med å finne en plan!

For å hjelpe deg med å konsolidere gjelden din, bør du vurdere å låne mot din 401k-plan. Mange arbeidsgivere tillater ansatte å ta et lån ut mot sine pensjonsplaner. En av fordelene med dette er at du betaler pengene tilbake til deg selv. Rentene er generelt svært lave, og renten som betales går også tilbake til kontoen din.

Be om en kopi av kredittrapporten din før du ser på gjeldskonsolideringsstrategier. Gå gjennom rapporten for å finne potensielle feil og bruk den til å lage en liste over alle kreditorene dine. Hvis du oppdager feil i kredittrapporten din, må du ha dem fikset før du jobber med å betale gjelden din.

Sørg for å ta en titt på rentene som tilbys av ethvert gjeldskonsolideringsprogram du vurderer. Husk at målet ditt er å redusere de månedlige betalingene dine, og at du ikke gjør dette hvis du konsoliderer til en høyere sats. Dette er et område hvor det er veldig viktig å sammenligne forskjellige programmer, så ta deg tid og finn en som gir deg de beste prisene.

Hvis du har flere kredittkort, kan du prøve å slå sammen alle kontoene dine til ett. Du kan spare mye på dine interesser og kostnader hvis du gjør en stor betaling en gang i måneden i stedet for å sende penger til forskjellige kredittkortselskaper. Det blir mye enklere å administrere gjelden din hvis du slår sammen kontoene dine.

Hvis du har studielån som er fra føderale programmer, bør du vurdere å konsolidere dem først etter at gyldighetsperioden på disse lånene er avsluttet. Hvis du konsolidering tidligere, kan du miste din nådeperiode, noe som gjør det nødvendig for deg å starte tilbakebetaling umiddelbart. Timing er alt med føderale lån, så sørg for at du forstår vilkårene i den opprinnelige avtalen før du logger på for konsolidering.

Når du bestemmer deg for at gjeldskonsolidering er riktig for deg, kan det være fristende å ta den første muligheten som tilbys deg. Ikke ta den enkle veien ut. Ta deg tid til å undersøke de forskjellige stedene og bruke selskapet som vil gi deg best mulig rente når du konsoliderer gjelden din.

Spør hvordan gjeldskonsolideringsrådgiverne får betalt. En anerkjent kredittrådgiver er betalt lønn; Det er imidlertid mange selskaper som betaler gjennom provisjon. Denne typen lønn bør unngås fordi rådgiverne kan bli påvirket av hvor mye provisjon de vil gjøre av gjeldskonsolideringen din.

Gjeldskonsolideringsselskaper er ti en krone og mange gir falskt håp. Dette betyr imidlertid ikke at din økonomiske situasjon er håpløs. Du må være smart om hvordan du betaler ned gjelden din og realistisk om dine økonomiske mål. Bruk de kompilerte tipsene i denne artikkelen for å hjelpe deg med å holde deg oppdatert på økonomien din.